Suhkrusiirup

Parim piparkoogiliim on suhkrusiirup. Suhkrusiirupi tegemiseks vala suhkur paksu põhjaga potti või pannile ja kuumuta kuni sulamiseni. Kasutamise ajal hoia pott pliidil madalal kuumusel. Kleepimiseks on kõige parem piparkoogi kleebitav pind kasta siirupisse ja kohe kokku liimida. Hoia kuni siirupi tahkumiseni. Ettevaatust - siirup on väga kuum ja kleepuv. See töö ei sobi lastele!

       
 

Glasuur

Glasuuri saab ise teha tuhksuhkrust ja munavalgest. Munavalge võib kloppida vahtu, kuid saab ka niisama. Lisage tuhksuhkrut munavalgele ja segage hoolega seni, kuni glasuur on sobivalt paks. Värvilise tuhksuhkruga saab värvilist glasuuri. Pruuni tuhksuhkruga saab teha glasuuri, mis jääb vähenähtav ja võimaldab vigu parandada. Soovi korral võib maitseks valmis segule lisada veidi sidrunhapet.

       
 

Karamellkommid

Karamellkommidest saab madalal temperatuuril sulatada potis liimi või panna kommid küpsetuspaberile koos piparkoogitainaga. Kommid sulavad sama ajaga, mis kulub piparkookide küpsetamiseks. Sobivad kõige lihtsamad karamellid, milles ei ole moosi. NB! enne kommi asetamist pannile tehke kindlasti piparkoogi sisse noaga või piparkoogivormiga auk. Kommidega piparkooke on parem küpsetada veidi madalama temperatuuri juures (180* ja küpsetusaeg on siis vastavalt pikem), siis ei lähe kommid keema ja karamell jääb selge ja ilus. Eriti hea tulemuse saamiseks võib piparkooke veidi eelküpsetada kuni tainas on veidi küpsenud ning lisada alles siis kommid.

       
 

Kuidas piparkooke pildistada

Fotovõistlusel osalejatel tasub kindlasti see Overalli video ära vaadata: kuidas pildistada üles jõuluhooaja kõige maitsvamad ja ilusamad piparkoogid? Overalli fotokonsultant Andrus Noorhani annab ideid, kuidas piparkoogivõtteks tausta meisterdada ja valgust sättida.

       
 

Kuidas teha piparkoogimagneteid

Piparkooke pole kunagi liiga palju, eriti jõuluajal. Siin on väike video kus õpetatakse tegema külmikumagneteid piparkoogist.


    

     

Piparkoogimaania 2012